KookJij

Pasta met vissaus

Een heerlijk pasta met vissaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met vissaus te bereiden

In een pan met ruim kokend water en wat zout fusilli in 10-12 min.gaarkoken.In een pan met een dikke bodem de boter laten smelten.De bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 min.zachtjes bakken,zonder dat het gaat verkleuren.Al roerend eenderde van de melk erbij schenken en blijven roeren tot het een dikke saus ontstaat.Scheut voor scheut de rest van de melk toevoegen om de saus te verdunnen.Blijf roeren tot er een mooie saus ontstaat.Bouillontablet boven de saus verkruimelen en de knoflook erboven uitknijpen.Ui,kabeljauw en garnalen erdoor roeren en de saus nog 10 min.zachtjes laten verwarmen,tot de kabeljauw gaar is en uit elkaar valt.Crème fraîche erdoor roeren en het geheel nog goed door verwarmen.Dille erdoor roeren.Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen.Vissaus erop scheppen.
Lekker met broccoli.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kokedwin

kokedwin zegt:
We hebben het recept nu een aantal keren gebruikt en dus ook geëxperimenteerd. Ik heb tijgergarnalen toegevoegd. Gepeld en samen met de kabeljauw toegevoegd.
Hoe dan ook het blijft heerlijk.
Dat voegt weer een apparte smaak toe.
kokedwin

kokedwin zegt:
Lambert,

Het is een lekker recept. De fusilli heb ik vervangen door tagliatelle en de roze garnalen voor Noordzee garnalen(hebben meer smaak).
Eenmaal bezig kwam ik er achter dat ik geen dille had. Ik heb er 1 1/2 theelepel venkelzaad aan toegevoegd en dat gaf een fris en verassend effect.
Lambert

Lambert zegt:
Ik snap je vraag niet?
yves

yves zegt:
Geachte,
Slecht zal dat niet zijn,maar met slagroom
is er wel veel minder van natuursmaak.