Recept
« Terug naar recepten
Pasta met vissaus
PT30M
Pasta met vissaus
Een heerlijk pasta met vissaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met vissaus te bereiden
In een pan met ruim kokend water en wat zout fusilli in 10-12 min.gaarkoken.In een pan met een dikke bodem de boter laten smelten.De bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 min.zachtjes bakken,zonder dat het gaat verkleuren.Al roerend eenderde van de melk erbij schenken en blijven roeren tot het een dikke saus ontstaat.Scheut voor scheut de rest van de melk toevoegen om de saus te verdunnen.Blijf roeren tot er een mooie saus ontstaat.Bouillontablet boven de saus verkruimelen en de knoflook erboven uitknijpen.Ui,kabeljauw en garnalen erdoor roeren en de saus nog 10 min.zachtjes laten verwarmen,tot de kabeljauw gaar is en uit elkaar valt.Crème fraîche erdoor roeren en het geheel nog goed door verwarmen.Dille erdoor roeren.Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen.Vissaus erop scheppen.
Lekker met broccoli.
Lekker met broccoli.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kokedwin zegt:
Het is een lekker recept. De fusilli heb ik vervangen door tagliatelle en de roze garnalen voor Noordzee garnalen(hebben meer smaak).
Eenmaal bezig kwam ik er achter dat ik geen dille had. Ik heb er 1 1/2 theelepel venkelzaad aan toegevoegd en dat gaf een fris en verassend effect.
kokedwin zegt:
Hoe dan ook het blijft heerlijk.
Dat voegt weer een apparte smaak toe.