Alle droge witte wijnen doen het goed met de zeevruchten.
***
Je kunt dit recept gebruiken als hoofdmaal, als voorafje en als snack.
Met alles erbij reken ik op 125 gram ongekookte pasta per persoon voor de hoofdmaaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Zeevruchten
PT45M
Pasta met Zeevruchten
Een gewone dis voor Italianen, die aan zee wonen. Voor ons eentje om van te smullen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Zeevruchten te bereiden
- Zet een flinke pan op het vuur met een paar liter water en 1 eetlepel zeezout en laat die aan de kook komen.
- Kookt het water doe er dan de spaghetti in en kook tot al dente (zal zo'n 8 minuten duren).
- Terwijl je bezig bent met het koken van de pasta, kun je beginnen met de saus: Verhit de olie in een anti-aanbakpan en fruit daarin aan de uien en na enige tijd de knoflook. Zodra de uien zacht zijn geworden kan de tomatensmurrie er bij en de sambal. Roer dat goed door en laat enige tijd sudderen.
- Zet een pan op middelhoog vuur met de mosselen, wijn en citroen en kook en schud tot alle mosselen open zijn.
- Giet de inhoud van de pan op een zeef om het vocht op te vangen. Verwijder de schijfjes citroen en zet de mosselen even apart.
- Giet het opgevangen mosselvocht door de tomatensaus en laat die rustig door sudderen.
- Ondertussen hebt u de pasta afgegoten en weer terug gestort in de kookpan. Houd de pasta warm.
- Haal de mosselen uit de schelp, houd eventueel een aantal mosselen achter de hand om daarmee de borden op te leuken.
- De garnalen en de inktvisje gaan nu in de tomaten saus, breng weer aan de kook en laat het een paar minuten sudderen. Doe dan de gepelde mosselen er door en vervolgens de gekookte spaghetti en roer goed door.
- Vlak voor het serveren de peterselie er door roeren.
- Verdeel over de borden en garneer elk bord met een paar niet geleegde mossels en een takje groen.