KookJij

Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella

Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil en snijd de pompoen in partjes.
  3. Leg de partjes pompoen op een bakplaat.
  4. Besprenkel de pompoenblokjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met ras el hanout en zout.
  5. Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot de partjes zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  6. Schil en snijd de pastinaken en aardappels in stukjes.
  7. Doe de stukjes pastinaak en aardappel in een grote pan en voeg water toe tot ze net niet onder staan.
  8. Voeg een snufje zout toe.
  9. Breng het aan de kook en kook de pastinaak en aardappel tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  10. Terwijl de pastinaak kookt, hak je de pecannoten grof en rooster de pecannoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten, tot ze geurig zijn.
  11. Giet de pastinaak en aardappel af als deze gaar zijn en doe ze terug in de pan.
  12. Voeg de roomboter en 100 ml melk of plantaardige melk toe.
  13. Stamp tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
  14. Verdeel de pastinaakpuree over een serveerschaal of individuele borden.
  15. Leg de geroosterde pompoenpartjes en mozzarella bovenop de stamppot
  16. Strooi de geroosterde pecannoten over de stamppot met pastinaak, pompoen en mozzarella.
  17. Garneer de pastinaak pompoen stamppot met verse peterselie en extra chilivlokken, indien gewenst.
  18. Vegan optie Vervang de mozzarella door een grote lepel vegan kruidenkaas in plaats van mozzarella.
  19. Gebruik olijfolie en plantaardige melk in de puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst