Recept
« Terug naar recepten
Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella
PT40M
Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella
Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaak pompoen stamppot met chili, pecannoten en mozzarella te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snijd de pompoen in partjes.
- Leg de partjes pompoen op een bakplaat.
- Besprenkel de pompoenblokjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met ras el hanout en zout.
- Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot de partjes zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Schil en snijd de pastinaken en aardappels in stukjes.
- Doe de stukjes pastinaak en aardappel in een grote pan en voeg water toe tot ze net niet onder staan.
- Voeg een snufje zout toe.
- Breng het aan de kook en kook de pastinaak en aardappel tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
- Terwijl de pastinaak kookt, hak je de pecannoten grof en rooster de pecannoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten, tot ze geurig zijn.
- Giet de pastinaak en aardappel af als deze gaar zijn en doe ze terug in de pan.
- Voeg de roomboter en 100 ml melk of plantaardige melk toe.
- Stamp tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pastinaakpuree over een serveerschaal of individuele borden.
- Leg de geroosterde pompoenpartjes en mozzarella bovenop de stamppot
- Strooi de geroosterde pecannoten over de stamppot met pastinaak, pompoen en mozzarella.
- Garneer de pastinaak pompoen stamppot met verse peterselie en extra chilivlokken, indien gewenst.
- Vegan optie Vervang de mozzarella door een grote lepel vegan kruidenkaas in plaats van mozzarella.
- Gebruik olijfolie en plantaardige melk in de puree.