KookJij

Pate maison (thuis gemaakte pate)

Een heerlijk pate maison (thuis gemaakte pate) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: marie-france
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pate maison (thuis gemaakte pate) te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een cakevorm met plakjes spek. Het vlees en de lever grof malen. Vermeng het met de kruiden en de drank. Doe het mengsel in de vorm. Stevig aan drukken en beleggen met laurier, jeneverbes, reepjes spek en champignons. Druk het deksel stevig in de vorm en zet deze in een pan met heet water. Zet het geheel in de oven en laat het in 2 uur gaar worden. Langzaam laten afkoelen zodat het vocht geleert. Twee dagen in de koelkast bewaren alvorens aan te snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

olga2

olga2 zegt:
Wil voor mijn verjaardag pate maken, deze lijkt me wel heel lekker, ben erg benieuwd. Olga2.