Recept
« Terug naar recepten
Pattison gevuld met couscous
PT25M
Pattison gevuld met couscous
Een heerlijk pattison gevuld met couscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
dick b
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pattison gevuld met couscous te bereiden
Snij het kapje van de pattison.
Hol de pattison met een lepel uit (zaden en zacht vruchtvlees verwijderen).
Besprenkel binnenkant met een beetje met olijfolie.
Zet het 10 minuten in de oven.
Laat de couscous ca. 5 minuten wellen in groentebouillon.
Maak de couscous los met een vork.
Meng een scheutje olijfolie, de dadels en de kaas door de couscous.
Meng ook de peterselie, basilicum en zout door de couscous.
Vul de pattison met het couscousmengsel.
Laat de pattison met inhoud nog ca 8 minuten in de oven garen.
Hol de pattison met een lepel uit (zaden en zacht vruchtvlees verwijderen).
Besprenkel binnenkant met een beetje met olijfolie.
Zet het 10 minuten in de oven.
Laat de couscous ca. 5 minuten wellen in groentebouillon.
Maak de couscous los met een vork.
Meng een scheutje olijfolie, de dadels en de kaas door de couscous.
Meng ook de peterselie, basilicum en zout door de couscous.
Vul de pattison met het couscousmengsel.
Laat de pattison met inhoud nog ca 8 minuten in de oven garen.
Nathanja zegt:
Ik wil dit gerecht graag maken. Die verbrokkelde geitenkaas, is dat harde of zachte kaas?? Bij voorbaat dank!