KookJij

Pattison gevuld met couscous

Een heerlijk pattison gevuld met couscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pattison gevuld met couscous te bereiden

Snij het kapje van de pattison.
Hol de pattison met een lepel uit (zaden en zacht vruchtvlees verwijderen).
Besprenkel binnenkant met een beetje met olijfolie.
Zet het 10 minuten in de oven.
Laat de couscous ca. 5 minuten wellen in groentebouillon.
Maak de couscous los met een vork.
Meng een scheutje olijfolie, de dadels en de kaas door de couscous.
Meng ook de peterselie, basilicum en zout door de couscous.
Vul de pattison met het couscousmengsel.
Laat de pattison met inhoud nog ca 8 minuten in de oven garen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nathanja

Nathanja zegt:
Beste Dick,

Ik wil dit gerecht graag maken. Die verbrokkelde geitenkaas, is dat harde of zachte kaas?? Bij voorbaat dank!
Van Hoijdonck Cecilia

Van Hoijdonck Cecilia zegt:
Dit lijkt mij zeer lekker.
lydia

lydia zegt:
Fantastisch,niet te zuinig met de olijfolie of een beetje extra vocht toevoegen om de patisson goed gaar te krijgen.
a.m. van Os

a.m. van Os zegt:
spannend en heerlijk, echt een aanrader