Recept
« Terug naar recepten
Peterseliesoep
PT60M
Peterseliesoep
Een heerlijk peterseliesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Nele Cokelaere
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peterseliesoep te bereiden
Was en snijd de ui, courgette en aardappels.
Verhit een flinke klomp boter (2el) en fruit de ui glazig.
Voeg de courgette toe en stoof nog 5 min., voeg daarna de aardappels toe en zet nog 5 min. op een lager vuur.
Voeg 1,5 l warm water met de bouillonblokjes toe.
Breng het geheel terug aan de kook en laat even doorkoken op hoog vuur, verminder uw vuur en laat ongeveer 25 minuten op laag vuur door koken met deksel.
Was de peterselie en pluk de blaadjes af.
Voeg de peterselie toe aan de bouillon.
Laat het geheel ongeveer 2 minuten koken op hoog vuur.
Mix.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe er indien gewenst wat room bij.
Verhit een flinke klomp boter (2el) en fruit de ui glazig.
Voeg de courgette toe en stoof nog 5 min., voeg daarna de aardappels toe en zet nog 5 min. op een lager vuur.
Voeg 1,5 l warm water met de bouillonblokjes toe.
Breng het geheel terug aan de kook en laat even doorkoken op hoog vuur, verminder uw vuur en laat ongeveer 25 minuten op laag vuur door koken met deksel.
Was de peterselie en pluk de blaadjes af.
Voeg de peterselie toe aan de bouillon.
Laat het geheel ongeveer 2 minuten koken op hoog vuur.
Mix.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe er indien gewenst wat room bij.