Wij hebben dit recept ongeveer 12-13 jaar geleden gekregen van een gezin dat uit het voormalige Perzië is gevlucht.
We eten het met regelmaat, met ons gezin of met gasten en elke keer weer mogen we ervaren dat onze gasten om het recept vragen.
Recept
« Terug naar recepten
Pilav met kip, groenten en rijst
PT50M
Pilav met kip, groenten en rijst
Heerlijk recept met kip, groenten en rijst
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilav met kip, groenten en rijst te bereiden
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer dezelfde grootte.
Leg deze gedurende 30 minuten in een marinade gemaakt van de uitgeperste knoflookteentjes, zout/peter, ketjap manis en sambal oelek.
Snij de uien en de paprika's klein. Borstel de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Bak alle groenten kort in de koekepan met een beetje olijfolie en een snufje zout.
Verhit een beetje olie in de grote braadpan en doe de kipfiletblokjes hier in samen met het restant van de marinade.
Schroei de kipfiletblokjes in enkele minuten dicht.
Voeg de (kort gebakken) groenten toe, sluit de braadpan en laat alles ca. 10-15 minuten garen.
Open vervolgens het blik perziken, snij ze in stukjes en voeg alles toe aan het mengsel van kipfilet en groenten. Giet al het sap uit het blik eveneens in de pan.
Maak het geheel verder af met een ruime hoeveelheid tomatenketchup en breng zo nodig verder op smaak door toevoeging van b.v. sambal oelek en/of ketjap manis.
Rijst:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de rijstpan en voeg een theelepel zout en een klein scheutje olijfolie toe.
Zodra het water kookt de rijst toevoegen. Laat de rijst slechts 50% van de op het pak aangegeven tijd koken.
Giet de rijst af en laat deze goed uitlekken. Plaats de rijstpan terug op het kooktoestel op laag vuur of warmte. Gebruik zo nodig een sudderplaatje.
Leg enkele klontjes roomboter op de bodem van de pan.
Schil de aardappel en snij deze in schijfjes. Leg de schijfjes op de bodem van de pan op de inmiddels gesmolten roomboter.
Stort de rijst terug in de pan, maak enkele gaten in de rijst bijvoorbeeld met de achterkant van een houten lepel zodat de rijst goed kan doorstomen.
Leg nog enkele klontjes roomboter verspreid bovenop de rijst.
Dek de pan af met een schone keukendoek en laat de rijst ca. 20-30 minuten verder garen.
Als de rijst klaar is, desgewenst overstorten in een andere pan of schaal, zodat de aardappelschijfjes niet geserveerd kunnen worden.
Leg deze gedurende 30 minuten in een marinade gemaakt van de uitgeperste knoflookteentjes, zout/peter, ketjap manis en sambal oelek.
Snij de uien en de paprika's klein. Borstel de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Bak alle groenten kort in de koekepan met een beetje olijfolie en een snufje zout.
Verhit een beetje olie in de grote braadpan en doe de kipfiletblokjes hier in samen met het restant van de marinade.
Schroei de kipfiletblokjes in enkele minuten dicht.
Voeg de (kort gebakken) groenten toe, sluit de braadpan en laat alles ca. 10-15 minuten garen.
Open vervolgens het blik perziken, snij ze in stukjes en voeg alles toe aan het mengsel van kipfilet en groenten. Giet al het sap uit het blik eveneens in de pan.
Maak het geheel verder af met een ruime hoeveelheid tomatenketchup en breng zo nodig verder op smaak door toevoeging van b.v. sambal oelek en/of ketjap manis.
Rijst:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de rijstpan en voeg een theelepel zout en een klein scheutje olijfolie toe.
Zodra het water kookt de rijst toevoegen. Laat de rijst slechts 50% van de op het pak aangegeven tijd koken.
Giet de rijst af en laat deze goed uitlekken. Plaats de rijstpan terug op het kooktoestel op laag vuur of warmte. Gebruik zo nodig een sudderplaatje.
Leg enkele klontjes roomboter op de bodem van de pan.
Schil de aardappel en snij deze in schijfjes. Leg de schijfjes op de bodem van de pan op de inmiddels gesmolten roomboter.
Stort de rijst terug in de pan, maak enkele gaten in de rijst bijvoorbeeld met de achterkant van een houten lepel zodat de rijst goed kan doorstomen.
Leg nog enkele klontjes roomboter verspreid bovenop de rijst.
Dek de pan af met een schone keukendoek en laat de rijst ca. 20-30 minuten verder garen.
Als de rijst klaar is, desgewenst overstorten in een andere pan of schaal, zodat de aardappelschijfjes niet geserveerd kunnen worden.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ton Nieuwpoort zegt:
Ook wij bereidden dit gerecht vanmiddag. Heerlijk!!!
Een paar kleine wijzigingen (uit eigen ervaring en/of bij gebrek aan ingrediënten)
Bij de marinade voegden wij een paar druppels citroensap (dat maakt het vlees malser) en een snuf ketoembar. Ook gebruikten wij abrikozen op sap in plaats van de perziken.
Dat is wat steviger vruchtvlees.
Wat zeiden de honden ervan?
Ton
h zegt: