Recept
« Terug naar recepten
Pinda-roerbaksoep met fijngehakt en groenten
PT15M
Pinda-roerbaksoep met fijngehakt en groenten
Een heerlijk pinda-roerbaksoep met fijngehakt en groenten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pinda-roerbaksoep met fijngehakt en groenten te bereiden
- Maak het pepertje van het roerbakpakket schoon en hak het fijn.
- Verhit de olie in een wok en bak het fijngehakt in +/- 3 minuten al omscheppend goudbruin. Voeg de groenten toe en bak het samen al omscheppend nog eens +/- 3 minuten. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas toe en laat deze al roerend oplossen. Laat de soep +/- 1 minuut zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met de gefruite uitjes.
- Verhit de olie in een wok en bak het fijngehakt in +/- 3 minuten al omscheppend goudbruin. Voeg de groenten toe en bak het samen al omscheppend nog eens +/- 3 minuten. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas toe en laat deze al roerend oplossen. Laat de soep +/- 1 minuut zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met de gefruite uitjes.
rozenmeisje zegt:
Pindasoep vol knapperige groenten en uiteraard met een pepertje en kokosmelk erin, da's flink pittig.