Dit is niet de traditionele goulash, of gulyas, maar een recept van een Hongaarse vriendin van ons uit haar oma's recepten-kladblok.
Hoewel wij Goulash ook lekker vinden, is deze net wat pittiger en voller van smaak. En het vlees is Supermals!
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Hongaarse runderstoofschotel
PT180M
Pittige Hongaarse runderstoofschotel
Een heerlijk pittige hongaarse runderstoofschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Jacqueline Deli, een vriendin van ons
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Hongaarse runderstoofschotel te bereiden
Meng de vleesblokken met het paprikapoeder, peper, zout en de bloem goed doorelkaar, laat een kwartiertje buiten de koelkast op elkaar inwerken.
Verwarm de boter of de reuzel in de stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en houd even apart.
Bak de uien, knoflook, peper, paprika's + 2 el poeder en komijnzaadjes in het achtergebleven vocht tot ze wat zachter zijn en geur afgeven, voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Roer er de gemengde tomatenpuree door, warm deze even goed mee en blus dan af met de wijn en de bouillon. Leg het vlees in de saus en laat op een suddervuurtje 3 uur stoven, roer het regelmatig een keer om.
Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de room of creme fraiche toe en laat dit de saus nog ietsje binden, eindig met de peterselie erdoor te mengen en dan de schotel dampend op tafel. Eet smakelijk!
Verwarm de boter of de reuzel in de stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en houd even apart.
Bak de uien, knoflook, peper, paprika's + 2 el poeder en komijnzaadjes in het achtergebleven vocht tot ze wat zachter zijn en geur afgeven, voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Roer er de gemengde tomatenpuree door, warm deze even goed mee en blus dan af met de wijn en de bouillon. Leg het vlees in de saus en laat op een suddervuurtje 3 uur stoven, roer het regelmatig een keer om.
Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de room of creme fraiche toe en laat dit de saus nog ietsje binden, eindig met de peterselie erdoor te mengen en dan de schotel dampend op tafel. Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
edelarosa zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
edelarosa zegt: