Recept
« Terug naar recepten
Pittige kip-uienhachee uit Indonesie
PT45M
Pittige kip-uienhachee uit Indonesie
Een heerlijk pittige kip-uienhachee uit indonesie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Onze Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige kip-uienhachee uit Indonesie te bereiden
Haal de plakjes kip door de gekruide bloem en dompel ze ca 30 sec in de (niet kokende) bouillon.
Schep er uit met de schuimspaan en laat even iets uitdruppen op een stukje keukenpapier.
Verwarm de boter met de olie in de stoofpan en bak hier op niet te hoog vuur de kip goudbruin aan.
Voeg de uien, knoflook en peper toe en bak die eventjes mee tot de uien iets beginnen te kleuren. Dan de kruidnagels, djeroek of laurier, gemberrasp, ketoembar en djahe erbij en die even meewarmen; giet er dan de bouillon op en breng dit tegen de kook.
Laat op rustig vuur een half uurtje stoven tot de uien lekker zacht zijn, en de kip supermals. Strooi er evt nog wat fijngesneden bladselderij over en dan lekker meteen aan tafel en smullen van deze Hachee-variant. Selamet Makan, eet smakelijk!
Schep er uit met de schuimspaan en laat even iets uitdruppen op een stukje keukenpapier.
Verwarm de boter met de olie in de stoofpan en bak hier op niet te hoog vuur de kip goudbruin aan.
Voeg de uien, knoflook en peper toe en bak die eventjes mee tot de uien iets beginnen te kleuren. Dan de kruidnagels, djeroek of laurier, gemberrasp, ketoembar en djahe erbij en die even meewarmen; giet er dan de bouillon op en breng dit tegen de kook.
Laat op rustig vuur een half uurtje stoven tot de uien lekker zacht zijn, en de kip supermals. Strooi er evt nog wat fijngesneden bladselderij over en dan lekker meteen aan tafel en smullen van deze Hachee-variant. Selamet Makan, eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
edelarosa zegt:
slaatje zegt:
Gerda Lamers zegt: