Recept
« Terug naar recepten
Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten
PT60M
Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten
Een heerlijk pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten te bereiden
De peterselie en look fijnsnijden en met het broodkruim en de olijfolie mengen.
De mosseltjes en de kokkels grondig wassen, gaar stoven met het sjalotje en uit de schelp halen. De visfumet bij het mosselvocht gieten en zacht laten inkoken, vervolgens de room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosseltjes bij de saus voegen.
De pladijsfilets spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout. Kort in hete olijfolie aan beide zijden dichtschroeien, aan 1 zijde met het broodkruimmengsel instrijken en ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C verder garen.
De saus met garnituur over de borden verdelen en de pladijsfilets erop schikken. Serveren met aardappelpuree.