Recept
« Terug naar recepten
Pladijs met erwtjessaus en tomatenfondue
PT35M
Pladijs met erwtjessaus en tomatenfondue
Een heerlijk pladijs met erwtjessaus en tomatenfondue recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijs met erwtjessaus en tomatenfondue te bereiden
Pel en ontpit de tomaten, hak in blokjes.
Pel en hak de sjalotjes fijn.
Maak een tomatenfondue van tomatenblokjes, sjalot en tijm. Kruid met peper en zout en bevochtig met een scheutje witte wijn.
Snijd de ham in reepjes en hak de ui fijn.
Stoof de reepjes ham en sjalot in olie, doe er de erwtjes en de groentebouillon bij. Laat alles mals stoven, kruid indien nodig met peper en zout, mix en zeef. Houd warm.
Haal de pladijsfilets door de bloem en bak ze in boter.
Leg de gebakken vis op het bord, lepel op de vis wat tomatenfondue en drapeer de erwtjessaus er rond. Werk eventueel af met wat verse tuinkruiden.
Pel en hak de sjalotjes fijn.
Maak een tomatenfondue van tomatenblokjes, sjalot en tijm. Kruid met peper en zout en bevochtig met een scheutje witte wijn.
Snijd de ham in reepjes en hak de ui fijn.
Stoof de reepjes ham en sjalot in olie, doe er de erwtjes en de groentebouillon bij. Laat alles mals stoven, kruid indien nodig met peper en zout, mix en zeef. Houd warm.
Haal de pladijsfilets door de bloem en bak ze in boter.
Leg de gebakken vis op het bord, lepel op de vis wat tomatenfondue en drapeer de erwtjessaus er rond. Werk eventueel af met wat verse tuinkruiden.