KookJij

Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar

Een heerlijk plakje rosevalaardappel met scampi en kaviaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar te bereiden

Boen de aardappelen goed schoon en droog ze af. Bedek de bodem van een kleine kookpan (de aardappelen moeten er naast elkaar inpassen) met een laag zeezout, leg de aardappelen erin en bedek ze met de rest van het zeezout, zodat ze volledig met het zeezout bedekt zijn. Dek het geheel af met alu-folie en zet de pan ± 60 minuten in een over van 200°C, tot de aardappelen net gaar zijn (de gaarheid controleren door er met een metalen pen, dwars door de zoutkorst in een van de aardappelen te prikken).

Pel intussen de scampi's en maak ze schoon.

Schil een van de 3 aardappelen, prak de kruim met wat boter en breng op smaak met peper en zout (LET OP, HET MAG GEEN PUREE WORDEN, DUS PRAKKEN MET EEN VORK).

Maak spinazie schoon en laat hem in wat boter onder regelmatig omscheppen op matig vuur snel slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Net voor het uitserveren de olijfolie verhitten en de met zout en peper gekruide scampi's kort bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst