Recept
« Terug naar recepten
Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar
PT75M
Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar
Een heerlijk plakje rosevalaardappel met scampi en kaviaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar te bereiden
Boen de aardappelen goed schoon en droog ze af. Bedek de bodem van een kleine kookpan (de aardappelen moeten er naast elkaar inpassen) met een laag zeezout, leg de aardappelen erin en bedek ze met de rest van het zeezout, zodat ze volledig met het zeezout bedekt zijn. Dek het geheel af met alu-folie en zet de pan ± 60 minuten in een over van 200°C, tot de aardappelen net gaar zijn (de gaarheid controleren door er met een metalen pen, dwars door de zoutkorst in een van de aardappelen te prikken).
Pel intussen de scampi's en maak ze schoon.
Schil een van de 3 aardappelen, prak de kruim met wat boter en breng op smaak met peper en zout (LET OP, HET MAG GEEN PUREE WORDEN, DUS PRAKKEN MET EEN VORK).
Maak spinazie schoon en laat hem in wat boter onder regelmatig omscheppen op matig vuur snel slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Net voor het uitserveren de olijfolie verhitten en de met zout en peper gekruide scampi's kort bakken.
Pel intussen de scampi's en maak ze schoon.
Schil een van de 3 aardappelen, prak de kruim met wat boter en breng op smaak met peper en zout (LET OP, HET MAG GEEN PUREE WORDEN, DUS PRAKKEN MET EEN VORK).
Maak spinazie schoon en laat hem in wat boter onder regelmatig omscheppen op matig vuur snel slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Net voor het uitserveren de olijfolie verhitten en de met zout en peper gekruide scampi's kort bakken.