Recept
« Terug naar recepten
Pollak krokant met stoemp van jonge wortelen
PT40M
Pollak krokant met stoemp van jonge wortelen
Een heerlijk pollak krokant met stoemp van jonge wortelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pollak krokant met stoemp van jonge wortelen te bereiden
Bak de pollakfilets halfgaar in olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg op elk vel brikdeeg een portie halfgare pollak, schik er een handje verse tuinkruiden op, plooi het brikdeeg dicht en bak de pakketjes goudbruin in olijfolie.
Schil de wortelen met een dunschiller, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water met 1 blaadje laurier en een takje tijm. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze eveneens gaar in gezouten water.
Giet de wortelen en aardappelen af, voeg ze samen en plet ze fijn met een pureestamper. Kruid met een snuifje suiker, peper, zout en nootmuskaat.
Voor de vinaigrette: pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de azijn met de olijfolie en voeg er de tomaatblokjes bij.
Schik de wortelstoemp met behulp van een ring in het midden van het bord. Plaats het pollakpakketje erop en garneer met gefrituurde wortelsliertjes en gefrituurde wortel en lepel de vinaigrette er rond.
Leg op elk vel brikdeeg een portie halfgare pollak, schik er een handje verse tuinkruiden op, plooi het brikdeeg dicht en bak de pakketjes goudbruin in olijfolie.
Schil de wortelen met een dunschiller, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water met 1 blaadje laurier en een takje tijm. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze eveneens gaar in gezouten water.
Giet de wortelen en aardappelen af, voeg ze samen en plet ze fijn met een pureestamper. Kruid met een snuifje suiker, peper, zout en nootmuskaat.
Voor de vinaigrette: pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de azijn met de olijfolie en voeg er de tomaatblokjes bij.
Schik de wortelstoemp met behulp van een ring in het midden van het bord. Plaats het pollakpakketje erop en garneer met gefrituurde wortelsliertjes en gefrituurde wortel en lepel de vinaigrette er rond.