Recept
« Terug naar recepten
Pollak met röstilaagje
PT40M
Pollak met röstilaagje
Een heerlijk pollak met röstilaagje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pollak met röstilaagje te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de courgette en laat ze uitlekken in een zeef. Schil en rasp de aardappelen. Meng ze met de uitgelekte courgette. Snij de prei in ringen. Beboter een ovenschaal.
Stoof de prei in de boter. Doe er de bloem bij en laat even sudderen. Blus met de melk en laat al roerend indikken. Kruid met peper en zout.
Leg de vis in de ovenschaal en kruid met peper en zout. Schep er de preisaus over. Verdeel er de geraspte groenten en beleg met vlokjes boter. Zet 30 minuten in de oven.
Stoof de prei in de boter. Doe er de bloem bij en laat even sudderen. Blus met de melk en laat al roerend indikken. Kruid met peper en zout.
Leg de vis in de ovenschaal en kruid met peper en zout. Schep er de preisaus over. Verdeel er de geraspte groenten en beleg met vlokjes boter. Zet 30 minuten in de oven.