KookJij

Pompoencupcakes met specerijen en een glazuur van

Een heerlijk pompoencupcakes met specerijen en een glazuur van recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 24 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Cupcakes, elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoencupcakes met specerijen en een glazuur van te bereiden

Cupcakes:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Kook voor de pompoenpuree de blokjes pompoen in kokend water gaar.
Draai ze in een keukenmachine tot puree.
Doe de puree in een fijne zeef en laat uitlekken om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
Klop in een keukenmachine de boter met beide soorten suiker in ongeveer 3 minuten tot een luchtig mengsel.
Zeef de bloem met de andere droge ingrediënten in een kom.
Voeg al kloppend een voor een de eieren aan het boter-suikermengsel toe.
Schraap na elk ei de wand van de kom schoon.
Voeg al kloppend het bloemmengsel om en om met de karnemelk in drie porties toe.
Begin en eindig met het bloemmengsel.
Voeg als laatste de pompoenpuree toe en klop tot een romig mengsel.
Vul de cupcakevormpjes voor de helft met het beslag.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Glazuur:
De roomkaas en boter moeten op kamertemperatuur zijn.
Doe de roomkaas en boter in de kom van een keukenmachine en klop op middelhoge snelheid tot een romig mengsel.
Voeg al kloppend beetje voor beetje de poedersuiker toe en klop tot een glad en romig mengsel.
Voeg tot slot de esdoornsiroop toe en klop nog 5-7 minuten.
Zet het glazuur 30-40 minuten in de koelkast voor je het gebruikt.
Je kunt dit glazuur in een luchtdicht afgesloten bak tot 6 dagen in de koelkast bewaren.
Neem een lepel of een metalen spatel en smeer het glazuur over de cupcakes.
Je kunt desgewenst het glazuur met een paar sliertjes esdoornsiroop garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst