Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met pikante kastanjes
PT60M
Pompoensoep met pikante kastanjes
Een heerlijk pompoensoep met pikante kastanjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met pikante kastanjes te bereiden
Giet de kastanjes af en laat ze goed uitlekken, snijd ze in blokjes. Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een schaal en marineer met olie en balsamicocrème. Kruid met zout en peper en laat dit minstens 30 min. trekken.
Stoof de groenten in de olie tot ze glazig zijn. Giet er de bouillon en wijn overheen, voeg een beetje chili toe en laat dit op een matig vuur gaar koken in een gesloten kookpan gedurende ca. 30-40 min.
Pureer alles en haal het door een zeef.
Verhit de soep nog een keer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe de soep in voorverwarmde glazen, verdeel er een beetje gemarineerde kastanjes overheen en serveer ze gegarneerd met basilicum.
Stoof de groenten in de olie tot ze glazig zijn. Giet er de bouillon en wijn overheen, voeg een beetje chili toe en laat dit op een matig vuur gaar koken in een gesloten kookpan gedurende ca. 30-40 min.
Pureer alles en haal het door een zeef.
Verhit de soep nog een keer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe de soep in voorverwarmde glazen, verdeel er een beetje gemarineerde kastanjes overheen en serveer ze gegarneerd met basilicum.