Deze saus / jus smaakt goed bij
vlees, wild.
Recept
« Terug naar recepten
Portsaus II
PT90M
Portsaus II
Een heerlijk portsaus ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portsaus II te bereiden
1).Verhit de olie en fruit daarin aan de uien, knoflook en selderijstengel.
2).Wanneer de uien en selderij zacht geworden zijn, de rest van de kruiden er bij doen met de ketjap. Al roerend goed verwarmen tot tegen het bruisen aan.
3).Bouillon en port kunnen er nu bij. Dit koken we in tot we ongeveer nog 1/4 over houden.
4).Door een zeef gieten.
5).Van het vuur af de roomboter in kleine klontjes er door roeren en warm houden in de oven bv op 65 graden celsius.
2).Wanneer de uien en selderij zacht geworden zijn, de rest van de kruiden er bij doen met de ketjap. Al roerend goed verwarmen tot tegen het bruisen aan.
3).Bouillon en port kunnen er nu bij. Dit koken we in tot we ongeveer nog 1/4 over houden.
4).Door een zeef gieten.
5).Van het vuur af de roomboter in kleine klontjes er door roeren en warm houden in de oven bv op 65 graden celsius.