Recept
« Terug naar recepten
Potjesvlees
PT300M
Potjesvlees
Een heerlijk potjesvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kennissen uit Belgie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Potjesvlees te bereiden
1). Alle soorten vlees in gelijke stukjes snijden.
2) .De wortels in schijfjes snijden.
3). De pruimedanten ontpitten.
4). De marinade maken van de knoflook, de platte peterselie, de kruiden en het bier. De marinade vlak voor het uitgieten goed roeren tot een homogene massa.
5). Leg een laagje gelatine blaadjes op de bodem en leg daar het eerste laagje vlees op.
6). Herhaal dit voor alle soorten vlees en leg ook een laagje op het bovenste der vlezen.
7). Giet dan gelijkmatig de marinade hierover uit en laat even intrekken.
8). Leg nu een laag schijfjes wortel, daarop een laag zilveruitjes en daar weer boven op een laag pruimedanten.
9). Druk alles goed aan en sluit de patéschotel hermetisch af.met bv een randje deeg van bloem en water.
10). Doe dit geheel in de oven laat het daar 4 uren staan op 150°C.
11). Haal uit de oven en laat het een paar uur afkoelen in de ijskast.
2) .De wortels in schijfjes snijden.
3). De pruimedanten ontpitten.
4). De marinade maken van de knoflook, de platte peterselie, de kruiden en het bier. De marinade vlak voor het uitgieten goed roeren tot een homogene massa.
5). Leg een laagje gelatine blaadjes op de bodem en leg daar het eerste laagje vlees op.
6). Herhaal dit voor alle soorten vlees en leg ook een laagje op het bovenste der vlezen.
7). Giet dan gelijkmatig de marinade hierover uit en laat even intrekken.
8). Leg nu een laag schijfjes wortel, daarop een laag zilveruitjes en daar weer boven op een laag pruimedanten.
9). Druk alles goed aan en sluit de patéschotel hermetisch af.met bv een randje deeg van bloem en water.
10). Doe dit geheel in de oven laat het daar 4 uren staan op 150°C.
11). Haal uit de oven en laat het een paar uur afkoelen in de ijskast.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien het koud op met frietjes, mayonaise, zuur (augurken of cornichons) en een frisse salade.