Recept
« Terug naar recepten
Preipuree met vis en kruideboter
PT35M
Preipuree met vis en kruideboter
Een heerlijk preipuree met vis en kruideboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preipuree met vis en kruideboter te bereiden
Hak de kruiden fijn en meng ze met de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout.
Rol de boter in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast (1 uur).
Schil de aardappelen. Snijd de prei in ringen en kook, samen met de aardappelen, 10 minuten in gezouten water.
Giet de aardappelen en de prei af en maak er puree van. Kruid met peper en zout.
Laat de boter smelten in een antikleefpan en bak de vis gedurende 7 minuten. Serveer met de preipuree. Werk af met een plakje kruidenboter.
Rol de boter in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast (1 uur).
Schil de aardappelen. Snijd de prei in ringen en kook, samen met de aardappelen, 10 minuten in gezouten water.
Giet de aardappelen en de prei af en maak er puree van. Kruid met peper en zout.
Laat de boter smelten in een antikleefpan en bak de vis gedurende 7 minuten. Serveer met de preipuree. Werk af met een plakje kruidenboter.