Recept
« Terug naar recepten
Preisoep
PT40M
Preisoep
Een heerlijk preisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preisoep te bereiden
De prei schoonmaken,overlangs doorsnijden,en in dunne ringen snijden.Het spek in dobbelsteentjes snijden,uitbakken en dan uit de pan nemen.de prei even in het braadvet stoven en daarna ook uit de pan nemen.doe dan de bloem in de pan en laat hem even garen.Vervolgens de vleesbouillon erbij gieten,met de garde kloppen,oppassen dat er geen klontjes ontstaan(het beste is even passeren door een zeef).dan het spek en de prei er bij voegen en aan de kook brengen en gaar koken(10 minuten).Neem de pan van het vuur.Maak een roux van boter en bloem en zet deze in de koelkast.Breng de bouillon weer aan de kook en roer er beetje voor beetje de koude roux door tot een dunne gebonden soep ontstaat.De eierdooiers met 5 eetlepels koud water loskloppen,door de soep roeren,met zout,worchester en nootmuskaat op smaak brengen.Dien heet op en bestrooi met peterselie.