Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse aardappelschotel met mosterdroom
PT20M
Provençaalse aardappelschotel met mosterdroom
Een heerlijk provençaalse aardappelschotel met mosterdroom recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
NIVAA
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse aardappelschotel met mosterdroom te bereiden
Schil de aardappelen en schrap de wortel en verdeel ze in plakjes (gaar ze eventueel voor in de magnetron of blancheer ze kort, 5 minuten op 800 watt).
Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de boter in de wok en voeg dan de olie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is de koolreepjes en de paprikablokjes en voeg de aardappel- en wortelplakjes toe.
Strooi kerriepoeder, tijm en peper en zout erover. Roerbak 3-4 minuten.
Voeg room, mosterd en citroensap toe en warm goed door.
Serveer het gerecht met verse peterselie.
Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de boter in de wok en voeg dan de olie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is de koolreepjes en de paprikablokjes en voeg de aardappel- en wortelplakjes toe.
Strooi kerriepoeder, tijm en peper en zout erover. Roerbak 3-4 minuten.
Voeg room, mosterd en citroensap toe en warm goed door.
Serveer het gerecht met verse peterselie.