Recept
« Terug naar recepten
Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom
PT50M
Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom
Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart, Zomer
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom te bereiden
- Steek de BBQ aan.
- Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje, besprenkel met olijfolie en pak ze stuk voor stuk in met aluminiumfolie.
- Leg de aardappelen 45 minuten tussen de gloeiendhete kolen en keer regelmatig.
- Bereid intussen de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de ui, cola, knoflook, sojasaus, azijn, ketchup en paprikapoeder samen in een pannetje en laat inkoken op de BBQ of het gasfornuis.
- Roer regelmatig.
- De saus is klaar wanneer het de dikte van ketchup heeft.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de roomkaas met de citroenrasp, bieslook en peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de aardappelen met een tang uit de kolen.
- Verwijder de aluminiumfolie voorzichtig en snijd de aardappelen in.
- Let op, snijd ze niet helemaal door.
- Vul de aardappelen vervolgens met de kruidenroomkaas.
- Serveer de pulled pork van de bbq met de gevulde aardappelen en BBQ-cola saus.
- Tip: de pulled pork van de bbq is lekker met een schijfje citroen en extra verse kruiden!