Recept
« Terug naar recepten
Quiche met zalm en prei gestoofd in een trappist
PT35M
Quiche met zalm en prei gestoofd in een trappist
Een heerlijk quiche met zalm en prei gestoofd in een trappist recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkernormaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met zalm en prei gestoofd in een trappist te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bladerdeeg in een taartvorm en bak 15 minuten voor in de oven met behulp van bakgewichtjes. Snipper de ui fijn. Was de prei en snij in ringen. Snij de zalm in blokjes. Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg dan de zalm toe en bak goudbruin. Doe de prei en het bier erbij en laat kort stoven. Breng op smaak met peper. Laat afkoelen. Meng de eieren, room en kaas tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het preimengsel toe. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet nog 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Lekker met een fris slaatje bij.