Recept
« Terug naar recepten
Raapjessoep
PT30M
Raapjessoep
Een heerlijk raapjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Raapjessoep te bereiden
1. Stoof de groenten en de aardappelen kort in de boter. Bestuif met bloem en schep goed om. Schenk er de bouillon bij. Roer weer goed om. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken. Mix de soep.
2. Klop de eidooier los met de room. Schenk, van het vuur af, bij de soep. Zet weer op het vuur en breng tegen de kook aan. Roer voortdurend en laat niet meer doorkoken!
3. Breng de soep op smaak met peper en zout. Werk af met rijkelijk wat gehakte peterselie of bieslook. Serveer goed heet.
2. Klop de eidooier los met de room. Schenk, van het vuur af, bij de soep. Zet weer op het vuur en breng tegen de kook aan. Roer voortdurend en laat niet meer doorkoken!
3. Breng de soep op smaak met peper en zout. Werk af met rijkelijk wat gehakte peterselie of bieslook. Serveer goed heet.