KookJij

Radijsjessoep

Een heerlijk radijsjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: internet, een belgische site
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Radijsjessoep te bereiden

Snij de radijsjes in dunne plakjes en spoel het groen. Laat de fijngesneden uien fruiten in wat olie, giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
Voeg nu de room, waterkers (hou wat opzij voor de garnering) en het groen van de radijsjes er aan toe. Breng op smaak met peper, zout, wat suiker en snufje nootmuskaat. Werk af met wat plakjes radijs en waterkers. Serveer onmiddellijk.

Mijn kookverhaal (Caroline Overman)

Naar aanleiding van het recept radijsjes op olie eens gaan kijken op internet of er ook soep met radijsjes te vinden was . . . Dit leek me wel een makkelijke variant.
Eet smakelijk . . .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gwulff

gwulff zegt:
Een héérlijk soepje!zeker voor herhaling vatbaar.Vergeten te vermelden :staafmixer nodig en room op het laatst toevoegen. Groetjes.:):)
derbyke

derbyke zegt:
Das een dikke tien ,zal het zeker proberen;)Groetjes van ons 3 :);):p