Als voorgerechtje lekker met stokbrood. Je kunt ook pasteitjes mee vullen als je dat liever hebt. Of maak een mandje van brood of pannenkoek of filodeeg.
Voor een feestje kun je de paddenstoelen kleiner snijden en met toast/chips serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Ragout van gemengde paddenstoelen
PT20M
Ragout van gemengde paddenstoelen
Een heerlijk ragout van gemengde paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Blue Band kookboekje : Groenten 1987
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragout van gemengde paddenstoelen te bereiden
Van de paddenstoelen het onderste deel van de steel afsnijden en de paddenstoelen schoonborstelen.
De kleine heel laten en de grotere in 4en of in niet al te kleine stukken snijden.
In de wok 20 gram boter laten smelten en hierin de bacon op een laag vuur bakken 3 minuten.
Voeg daarna ui + knoflook toe en laat deze goudgeel fruiten of tot alles zacht is.
Nu de paddenstoelen erbij en telkens omscheppend 5 minuten zachtjes wokken. Kijk of de paddenstoelen bijna gaar zijn.
In een steelpannetje 30 gram boter laten smelten op zacht vuur en hierin al roerend de bloem toevoegen. Blijf roeren tot het een glad, dik mengsel is.
Nu langzaam en al roerend de bouillon geleidelijk erbij gieten. Laat dit 10 minuten zachtjes koken, wel geregeld roeren.
Doe de roux in de wok bij de paddenstoelen en schenk de room erbij. De hoeveelheid room kun je zelf bepalen naar smaak. Goed omscheppen en heel eventjes laten sudderen.
Roer de fijngehakte peterselie erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
De kleine heel laten en de grotere in 4en of in niet al te kleine stukken snijden.
In de wok 20 gram boter laten smelten en hierin de bacon op een laag vuur bakken 3 minuten.
Voeg daarna ui + knoflook toe en laat deze goudgeel fruiten of tot alles zacht is.
Nu de paddenstoelen erbij en telkens omscheppend 5 minuten zachtjes wokken. Kijk of de paddenstoelen bijna gaar zijn.
In een steelpannetje 30 gram boter laten smelten op zacht vuur en hierin al roerend de bloem toevoegen. Blijf roeren tot het een glad, dik mengsel is.
Nu langzaam en al roerend de bouillon geleidelijk erbij gieten. Laat dit 10 minuten zachtjes koken, wel geregeld roeren.
Doe de roux in de wok bij de paddenstoelen en schenk de room erbij. De hoeveelheid room kun je zelf bepalen naar smaak. Goed omscheppen en heel eventjes laten sudderen.
Roer de fijngehakte peterselie erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
flavia zegt: