KookJij

Ragu (Een van de vele variaties)

Een heerlijk ragu (een van de vele variaties) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ragu (Een van de vele variaties) te bereiden

1).Bak de pancetta uit en haal uit de pan.
2).Voeg de olijfolie toe en fruit daarin de uien, wortel, selderij, knoflook, peterselie en basilicum (dit is dus voor de soffritto) onder regelmatig roeren, tot de groentes in ieder geval zacht zijn geworden.
3).Nu gaan alle klein GESNEDEN vlezen er bij (de vlezen dus NIET door een molen halen, maar klein SNIJDEN voor een betere structur). We bakken dit vlees al roerend in de pan met soffritto tot het vlees rul is geworden en grijs tot bruin is geworden.
4).Voeg de wijn toe en roer om tot de wijn is verdwenen.
5).Voeg de kippenbouillon toe en roer om tot de kippenbouillon grotendeels is verdwenen.
6).Voeg de porcini toe met het weekwater en alle kruiden en roer dat goed door elkaar.
7).Nu gaan alle tomaten-ingredienten er bij en we roeren weer tot alles goed is verdeeld.
8).Laat het geheel op kook komen en zet dan het vuur laag en laat de massa doorsudderen (er verschijnt regelmatig een blub). Dit doorpruttelen mag wel 3 uur duren.
9).Maak verder af met peper en zout of ansjovis en strooi er nog wat platte peterselie over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het mag dus geen dunne saus worden. Het moet een dikke stijve massa zijn. We geven dit met tagliatelle of pappardelle en geraspte Pecorino / Parmezaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst