KookJij

Ragu van eend met pappardelle

Een heerlijk ragu van eend met pappardelle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ragu van eend met pappardelle te bereiden

1).Maak de sofritto, dus alles fijn snipperen en vervolgens zacht aanfruiten in de olie tot het vocht is verdwenen uit de groentes en de groentes ook zacht geworden zijn.
2).Ondertussen de porcini weken in warm water en klein snijden.
3).De porcini bij de sofritto doen.
4).Doe hierbij het eendenvlees en bak tot die een kleurtje krijgen.
5).Doe de wijn er bij en laat deze geheel inkoken of liever gezegd wegkoken.
6).Doe de tomaten er bij en alle kruiden en breng op smaak, zo nodig met zout en extra peper.
7).Giet de fond er over, breng aan de kook, doe het deksel er op, zet het vuur laag en laat een ½ uur sudderen op een plaatje.
8).In tussen kan de pappardelle al dente worden gekookt en worden gevoegd bij de eendenstoofpot, zodra die een ½ uur heeft gestoofd.
9).Vervolgens worden de kaas, de boter en de kruidenmix met de pappardelle door de eendenstoof geroerd en direct opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de hoeveelheid over 4 of 8 diepe voorverwarmde borden.
NOOT: In plaats van eend kan ook konijn worden gebruikt. We kiezen dan voor een witte wijn in de stoofpot en om er bij te drinken een witte of lichtere rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst