Ik ben niet zo'n stamppotliefhebber, maar andijviestamppot vind ik altijd lekker.
Als je niet van komijnenkaas houdt neem je gewone belegen kaas.
Persoonlijk vind ik het lekker als de kaas wat smelt in de stamppot, daarom roer ik de kaas door de puree met de pan nog op het vuur. (jonge kaas)
Recept
« Terug naar recepten
Rauwe andijviestamppot met champignons en kaas
PT50M
Rauwe andijviestamppot met champignons en kaas
Een heerlijk rauwe andijviestamppot met champignons en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
743 kCal energie
31 Gram eiwit
45 Gram vet
54 Gram koolhydraten
31 Gram eiwit
45 Gram vet
54 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken op z'n Hollands. Het Nederlands Zuivelbureau.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rauwe andijviestamppot met champignons en kaas te bereiden
De champignons schoonborstelen en in plakjes snijden.
Aardappels schillen en in stukken snijden. Kook ze in een beetje water met zout gaar.
Ondertussen de boter verhitten in een koekenpannetje en bak hierin de spekblokjes uit.
Voeg dan de champignons toe en bak ze even mee.
De melk verhitten in een steelpannetje.
Als de aardappels gaar zijn afgieten en even uit laten lekken. Stamp ze dan fijn in dezelfde kookpan en roer de warme melk erdoor tot een smeuiïge puree. Laat de puree in de pan.
Schep dan de rauwe andijvie + het champignonmengsel + zout + peper + nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.
Roer van het vuur af de blokjes kaas door de stamppot. Direct serveren.
Aardappels schillen en in stukken snijden. Kook ze in een beetje water met zout gaar.
Ondertussen de boter verhitten in een koekenpannetje en bak hierin de spekblokjes uit.
Voeg dan de champignons toe en bak ze even mee.
De melk verhitten in een steelpannetje.
Als de aardappels gaar zijn afgieten en even uit laten lekken. Stamp ze dan fijn in dezelfde kookpan en roer de warme melk erdoor tot een smeuiïge puree. Laat de puree in de pan.
Schep dan de rauwe andijvie + het champignonmengsel + zout + peper + nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.
Roer van het vuur af de blokjes kaas door de stamppot. Direct serveren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
karin zegt:
peter post zegt:
fabita zegt:
Gr.:)
peter post zegt:
fabita zegt:
whhendriks zegt:
Grt Wim.:)
Anna zegt:
Groet,
Anna.
KookJij.