KookJij

Ravioli (Aardappel) gevuld met Langoustines

Een heerlijk ravioli (aardappel) gevuld met langoustines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli (Aardappel) gevuld met Langoustines te bereiden

DEEG:
""""""""""
*Maak met de aardappelpuree,maïzena, dooiers, bruin gebraden boter, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en PeZo naar believen een mooi glad deeg en verdeel dat in 24 gelijke delen.
*Maak van de stukken deeg 24 rondjes van 5 à 6 cm doorsnee.
Leg ze op een vochtige theedoek en leg daarop ook weer een vochtige theedoek.
***
VULLING
""""""""""""
*Maal voor de vulling de knoflook, sjalot en amandelen fijn in de keukenmachine en giet de olijfolie er op.
Voeg dan 1 voor 1 alle andere ingrediënten toe in de keukenmachine en maak een gladde homogene vulling. Niet te lang draaien, dan wordt de vulling bruin.
*Verdeel de vulling nu over 12 rondjes deeg en leg de rest van de rondjes deeg er op en druk goed aan en vouw om.
*De ravioli nu voorzichtig en langzaam in kokend water leggen en daarin 5 minuten laten liggen,terwijl het water doorkookt. Dan laten uitlekken en in salieboter bruinen. (Overigens kunnen de ravioli-rondjes ook meteen in de oijfolie of roomboter worden gebakken, maar dat duurt dan langer).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

UITSERVEREN: Per persoon 3 ravioli's op een voorverwarmd bordje en daar overheen wat gebruinde salieboter.
OPDIENEN: Met gegrillde vis en balsamicostroop
BALSAMICOSTROOP: Op 2 delen Balsamico azijn een 1/2 deel poedersuiker en dat voor de helft laten inkoken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

luc3

luc3 zegt:
ik wist echt niet dat het mogelijk was om een raviolideeg ta maken met een basis van aardappelpuree,ik ben echt benieuwd