UITSERVEREN: Per persoon 3 ravioli's op een voorverwarmd bordje en daar overheen wat gebruinde salieboter.
OPDIENEN: Met gegrillde vis en balsamicostroop
BALSAMICOSTROOP: Op 2 delen Balsamico azijn een 1/2 deel poedersuiker en dat voor de helft laten inkoken.
Recept
« Terug naar recepten
Ravioli (Aardappel) gevuld met Langoustines
PT60M
Ravioli (Aardappel) gevuld met Langoustines
Een heerlijk ravioli (aardappel) gevuld met langoustines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli (Aardappel) gevuld met Langoustines te bereiden
DEEG:
""""""""""
*Maak met de aardappelpuree,maïzena, dooiers, bruin gebraden boter, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en PeZo naar believen een mooi glad deeg en verdeel dat in 24 gelijke delen.
*Maak van de stukken deeg 24 rondjes van 5 à 6 cm doorsnee.
Leg ze op een vochtige theedoek en leg daarop ook weer een vochtige theedoek.
***
VULLING
""""""""""""
*Maal voor de vulling de knoflook, sjalot en amandelen fijn in de keukenmachine en giet de olijfolie er op.
Voeg dan 1 voor 1 alle andere ingrediënten toe in de keukenmachine en maak een gladde homogene vulling. Niet te lang draaien, dan wordt de vulling bruin.
*Verdeel de vulling nu over 12 rondjes deeg en leg de rest van de rondjes deeg er op en druk goed aan en vouw om.
*De ravioli nu voorzichtig en langzaam in kokend water leggen en daarin 5 minuten laten liggen,terwijl het water doorkookt. Dan laten uitlekken en in salieboter bruinen. (Overigens kunnen de ravioli-rondjes ook meteen in de oijfolie of roomboter worden gebakken, maar dat duurt dan langer).
""""""""""
*Maak met de aardappelpuree,maïzena, dooiers, bruin gebraden boter, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en PeZo naar believen een mooi glad deeg en verdeel dat in 24 gelijke delen.
*Maak van de stukken deeg 24 rondjes van 5 à 6 cm doorsnee.
Leg ze op een vochtige theedoek en leg daarop ook weer een vochtige theedoek.
***
VULLING
""""""""""""
*Maal voor de vulling de knoflook, sjalot en amandelen fijn in de keukenmachine en giet de olijfolie er op.
Voeg dan 1 voor 1 alle andere ingrediënten toe in de keukenmachine en maak een gladde homogene vulling. Niet te lang draaien, dan wordt de vulling bruin.
*Verdeel de vulling nu over 12 rondjes deeg en leg de rest van de rondjes deeg er op en druk goed aan en vouw om.
*De ravioli nu voorzichtig en langzaam in kokend water leggen en daarin 5 minuten laten liggen,terwijl het water doorkookt. Dan laten uitlekken en in salieboter bruinen. (Overigens kunnen de ravioli-rondjes ook meteen in de oijfolie of roomboter worden gebakken, maar dat duurt dan langer).
luc3 zegt: