Recept
« Terug naar recepten
Ravioli van geitenkaas met tomaat en zilveruitjes
PT60M
Ravioli van geitenkaas met tomaat en zilveruitjes
Een heerlijk ravioli van geitenkaas met tomaat en zilveruitjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
John Campbell
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli van geitenkaas met tomaat en zilveruitjes te bereiden
Ingelegde zilveruitjes
Schil de zilveruitjes. Doe alle ingrediênten in een pan behalve de uitjes en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen, voeg de uitjes toe, en laat nog 1 minuut koken. Laat afkoelen in de pan tot gebruik.
Kippenmousse
Zet de bak en het mes van de Magimix in de koeling. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes, Leg 20 minuten in de vriezer. Doe de kip in de Magimix met zout en peper. Pureer en voeg de room toe. Laat niet te langer draaien dan 20 seconden (anders schift de mousse).
Pastadeeg
Draai de bloem, eieren, olijfolie en zout tot pastadeeg in de Magimix. Laat 30 minuten rusten. Met de pastamachine dunne pastavellen maken. Steek er rondjes uit van 13 cm. Maak in totaal 22 rondjes (1 ravioli extra voor nood). Zorg dat de rondjes niet uitdrogen door ze onder een vochtige (maar niet natte) theedoek te leggen.
Ravioli
Meng de twee kazen goed door elkaar in een kom. Voeg de kippenmousse toe en roer voorzichtig (schiften)). Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Werk op een bebloernde werkplek zodat de ravioli niet gaat plakken op het werkblad. Spuit een bergje mousse van 5 cm midden op een pastarondje. Leg een tweede pastavel hierop. Gebruik de botte kant van een 6,5 cm uitsteker en druk alle lucht uit de ravioli. Zorg voor een mooi bolle ravioli. De ravioli moet een bolhoedje worden. Druk de randen goed dicht. Gebruik een steken van 9-10 cm om de randen mooi af te snijden.
Tomatenblokjes
Ontvel tomaten en snij ze in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in stukjes. Fruit de gesnipperde sjaloges in olie 4 minuten zonder ze te laten kleuren. Voeg de tomaten toe en laat heel kort opwarmen. Breng op smaak met zout en peper en koriander. Doe het over in een kaasdoek om overtollig vocht weg te laten lopen.
Tomaten en basilicum
Ontvel tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten.
Dep ze goed droog met keukenpapier.
snijd tomaten in 1 cm blokjes.
Meng op het allerlaatste moment met 10 ragfijn gesneden basilicumblaadjes en olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Basilicumschuim
Blancheer de basilicum 1 seconde. Doe de melk en basilicum in de Magimix en pureer. Zeef in een pan. Los sucro op in een scheutje witte wijn en meng door de basilicummelk.
Eindbereiding en presentatie
Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg een handje zout toe. Verwarm de basilicummelk en maak schuim met de (staaf)mixer. Plaats een ring van 10 cm midden op een bord. Druk 5 zilveruitjes tegen de kant van de ring aan. Vul de ring met tomatenblokjes tot 2,5 cm hoog en druk aan. Verdeel de tomaat met basilicum, olie en balsamico in een ring om de tomatenblokjes. Herhaal dit voor alle borden. Maak de veldsla aan met een beetje olijfolie en verdeel over de tomatenringen. Doe de ravioli voorzichtig in de pan en kook 7-8 minuten. Haal de ravioli uit de pan met een schuimspaan en leg even op een keukendoek. Plaats een ravioli op de veldsla en lepel wat basilicumschuim erover.
Schil de zilveruitjes. Doe alle ingrediênten in een pan behalve de uitjes en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen, voeg de uitjes toe, en laat nog 1 minuut koken. Laat afkoelen in de pan tot gebruik.
Kippenmousse
Zet de bak en het mes van de Magimix in de koeling. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes, Leg 20 minuten in de vriezer. Doe de kip in de Magimix met zout en peper. Pureer en voeg de room toe. Laat niet te langer draaien dan 20 seconden (anders schift de mousse).
Pastadeeg
Draai de bloem, eieren, olijfolie en zout tot pastadeeg in de Magimix. Laat 30 minuten rusten. Met de pastamachine dunne pastavellen maken. Steek er rondjes uit van 13 cm. Maak in totaal 22 rondjes (1 ravioli extra voor nood). Zorg dat de rondjes niet uitdrogen door ze onder een vochtige (maar niet natte) theedoek te leggen.
Ravioli
Meng de twee kazen goed door elkaar in een kom. Voeg de kippenmousse toe en roer voorzichtig (schiften)). Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Werk op een bebloernde werkplek zodat de ravioli niet gaat plakken op het werkblad. Spuit een bergje mousse van 5 cm midden op een pastarondje. Leg een tweede pastavel hierop. Gebruik de botte kant van een 6,5 cm uitsteker en druk alle lucht uit de ravioli. Zorg voor een mooi bolle ravioli. De ravioli moet een bolhoedje worden. Druk de randen goed dicht. Gebruik een steken van 9-10 cm om de randen mooi af te snijden.
Tomatenblokjes
Ontvel tomaten en snij ze in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in stukjes. Fruit de gesnipperde sjaloges in olie 4 minuten zonder ze te laten kleuren. Voeg de tomaten toe en laat heel kort opwarmen. Breng op smaak met zout en peper en koriander. Doe het over in een kaasdoek om overtollig vocht weg te laten lopen.
Tomaten en basilicum
Ontvel tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten.
Dep ze goed droog met keukenpapier.
snijd tomaten in 1 cm blokjes.
Meng op het allerlaatste moment met 10 ragfijn gesneden basilicumblaadjes en olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Basilicumschuim
Blancheer de basilicum 1 seconde. Doe de melk en basilicum in de Magimix en pureer. Zeef in een pan. Los sucro op in een scheutje witte wijn en meng door de basilicummelk.
Eindbereiding en presentatie
Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg een handje zout toe. Verwarm de basilicummelk en maak schuim met de (staaf)mixer. Plaats een ring van 10 cm midden op een bord. Druk 5 zilveruitjes tegen de kant van de ring aan. Vul de ring met tomatenblokjes tot 2,5 cm hoog en druk aan. Verdeel de tomaat met basilicum, olie en balsamico in een ring om de tomatenblokjes. Herhaal dit voor alle borden. Maak de veldsla aan met een beetje olijfolie en verdeel over de tomatenringen. Doe de ravioli voorzichtig in de pan en kook 7-8 minuten. Haal de ravioli uit de pan met een schuimspaan en leg even op een keukendoek. Plaats een ravioli op de veldsla en lepel wat basilicumschuim erover.