Voorbereiding: 45min › Bereiding: 25min › Klaar in:1uur10min
Afgelopen augustus nog gemaakt voor de familie en hij ging gelijk op!
Recept
« Terug naar recepten
Red Velvet Cake
PT110M
Red Velvet Cake
Gewoon omdat het lekker is en zeker als je van chocolade houdt.
Bereiding
Hoe Red Velvet Cake te bereiden
- De oven voorverwarmen op 170°C.
- 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
- In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen.
- De eieren 1 voor 1 toe-voegen en goed kloppen.
- Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
- Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen.
- Vervolgens vanille en zout, baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
- Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken en laten afkoelen.
- Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola in een pannetje smelten en lauw laten worden.
- In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen.
- Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft.
- Vervolgens de cake vullen en glaceren. Zoals bijvoorbeeld de foto die erbij zit of naar eigen inzicht!!
Tanja zegt: