KookJij

Red Velvet Cake

Gewoon omdat het lekker is en zeker als je van chocolade houdt.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Red Velvet Cake te bereiden

  1. De oven voorverwarmen op 170°C. 
  2. 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
  3. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. 
  4. De eieren 1 voor 1 toe-voegen en goed kloppen. 
  5. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
  6. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. 
  7. Vervolgens vanille en zout, baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen. 
  8. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken en laten afkoelen.
  9. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola in een pannetje smelten en lauw laten worden. 
  10. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen.
  11. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft.
  12. Vervolgens de cake vullen en glaceren. Zoals bijvoorbeeld de foto die erbij zit of naar eigen inzicht!! 

Mijn kookverhaal (jolanda)

Voorbereiding: 45min › Bereiding: 25min › Klaar in:1uur10min

Afgelopen augustus nog gemaakt voor de familie en hij ging gelijk op!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja

Tanja zegt:
Hij ziet er prachtig uit, hij lijkt uiterlijk wat op mijn schwartzwalder kirsch taart ;-) Maar hij is natuurlijk heel anders van smaak. Ik denk een stuk machtiger met de roomkaas en chocolade. Ook viel me op dat jij met drie vormen bakt maar die heb ik niet. ik bak in een stuk en snijd hem daarna horizontaal is drieën. Een lastig karwij, met 3 vormen bakken is makkelijker :-)