Dien dit rijstgerecht op met een pittig kerriegerecht.
Past ook goed bij gegrillde vis, tajine gerechten,enz.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST bij Kerrie Gerechten
PT50M
RIJST bij Kerrie Gerechten
Een heerlijk rijst bij kerrie gerechten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familierecept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST bij Kerrie Gerechten te bereiden
1).Bak ui, knoflook, peper, ketumbar in de rijstolie.
De ui mag niet echt bruin worden. Wacht tot de ui glazig is en voeg dan toe de rijst, de blaadjes purut, de kaneelstokjes, de steranijsjes en de zestes van limoen en sinaasappel.
2).Bak dit een paar minuten al roerend met een houten lepel.
Schenk daar over en op 625 cc hete kippenbouillon (of heet water of groentebouillon). Breng dit aan de kook.
3).Bedek dit met het ronde stuk bakpapier met gat (dat moet dus precies passen op de rijst) en zet de pan in z'n geheel in de oven voor pakweg 30 minuten.
4).Haal de pan uit de oven, verwijder het bakpapier en laat 5 minuten uitwasemen.
5).Met een vork de rijst los roeren.
6).De nootjes er goed doorroeren en vlak voor het opdienen de gesneden groene kruiden er doorroeren.
De ui mag niet echt bruin worden. Wacht tot de ui glazig is en voeg dan toe de rijst, de blaadjes purut, de kaneelstokjes, de steranijsjes en de zestes van limoen en sinaasappel.
2).Bak dit een paar minuten al roerend met een houten lepel.
Schenk daar over en op 625 cc hete kippenbouillon (of heet water of groentebouillon). Breng dit aan de kook.
3).Bedek dit met het ronde stuk bakpapier met gat (dat moet dus precies passen op de rijst) en zet de pan in z'n geheel in de oven voor pakweg 30 minuten.
4).Haal de pan uit de oven, verwijder het bakpapier en laat 5 minuten uitwasemen.
5).Met een vork de rijst los roeren.
6).De nootjes er goed doorroeren en vlak voor het opdienen de gesneden groene kruiden er doorroeren.