Recept
« Terug naar recepten
Rijstsoep met munt (Yayla Corbasi)
PT30M
Rijstsoep met munt (Yayla Corbasi)
Een heerlijk rijstsoep met munt (yayla corbasi) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstsoep met munt (Yayla Corbasi) te bereiden
De olijfolie in een pan verhotten en er de gepelde en gesnipperde ui in fruiten.De prei schoonmaken en in smalle ringen snijden goed wassen en laten uitlekken en aan de ui toevoegen en kort meebakken.De rijst afspoelen,goed laten uitlekken en aan de groenten toevoegen.De kalfsbouillon erbij schenken.Het laurierblad en de rozemarijn toevoegen.Kruiden met peper,zout en nootmuskaat.De soep op een matig vuur 20-25 min.zachtjes laten koken.De melk en de bloem goed mengen en door de soep roeren en even aan de kook brengen.De eidooiers en de yoghurt samen losroeren.De soep van het vuur halen en binden met de eidooier-yoghurt.De rijstsoep nogmaals kruiden.Vöör het serveren de gewassen en fijngehakte munt door de soep scheppen.