Recept
« Terug naar recepten
Risotto Maria Callas
PT30M
Risotto Maria Callas
Een heerlijk risotto maria callas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Risotto Maria Callas te bereiden
Recept, zoals Maria Callas het graag wilde.
Bak eerst de rijst in een braadpan in een weinig olijfolie tot er een broodachtige geur vrijkomt. Vervolgens voegt men de bouillon toe en laat het geheel 15-20 minuten op laag vuur pruttelen. NIET ROEREN ! In de tussentijd fruit men de fijngesnipperde ui in een weinig olijfolie apart in een wok. Daarna voegt men de boter, de gefruite ui en de paddestoelen onder krachtig roeren aan de rijst toe. Hierna ongeveer 10 min. laten sudderen. Bestrooi naar smaak met wat peper en zout. Strooi dan fijn geraspte Parmesaanse kaas door het gerecht. Giet daarna 1 dl. witte wijn erbij. Even 5 min. op elkaar laten inwerken en het teveel aan vocht laten indampen. Het mag ietwat krokant worden, maar dit is niet absoluut noodzakelijk. Kijk uit voor aanbranden! Op het laatst en kort voor het opdienen dit gerecht mengen met verse kruiden, zoals fijn gehakte peterselie, basilicum, tijm en rozemarijn. Op borden scheppen en even onder aan het bord tikken tot een vaste egale plak ontstaat.
Eet smakelijk!
Bak eerst de rijst in een braadpan in een weinig olijfolie tot er een broodachtige geur vrijkomt. Vervolgens voegt men de bouillon toe en laat het geheel 15-20 minuten op laag vuur pruttelen. NIET ROEREN ! In de tussentijd fruit men de fijngesnipperde ui in een weinig olijfolie apart in een wok. Daarna voegt men de boter, de gefruite ui en de paddestoelen onder krachtig roeren aan de rijst toe. Hierna ongeveer 10 min. laten sudderen. Bestrooi naar smaak met wat peper en zout. Strooi dan fijn geraspte Parmesaanse kaas door het gerecht. Giet daarna 1 dl. witte wijn erbij. Even 5 min. op elkaar laten inwerken en het teveel aan vocht laten indampen. Het mag ietwat krokant worden, maar dit is niet absoluut noodzakelijk. Kijk uit voor aanbranden! Op het laatst en kort voor het opdienen dit gerecht mengen met verse kruiden, zoals fijn gehakte peterselie, basilicum, tijm en rozemarijn. Op borden scheppen en even onder aan het bord tikken tot een vaste egale plak ontstaat.
Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jake zegt:
Volgens een uitzending van de VRT gisterenavond van het programma Plat préferé at Maria niet echt zoveel, daar ze altijd streng aan de lijn was. Ze wilde dat iedereen van haar gezelschap iets anders bestelde zodat ze van elk bord wat kon snoepen. :o
jake zegt:
Ik heb in dit gerecht in tegenstelling met mijn andere risottogerecht de aubergine achterwege gelaten. :p
Tania zegt:
kooktan zegt: