Recept
« Terug naar recepten
Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet
PT50M
Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet
Een heerlijk risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet te bereiden
Week de gedroogde champignons in lauw water. Bak de gehakte sjalot en look in wat boter op een matig vuur. Snijd de geschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 0,5 cm op 0,5 cm en voeg ze toe aan de sjalot en look. Laat nog enkele minuten bakken.
Voeg de witte wijn, de rozemarijn en de gedroogde champignons toe. Laat eventjes inkoken. Giet geleidelijk aan de bouillon erbij zodat de aardappelen deze kunnen absorberen. Voeg de erwtjes toe wanneer het merendeel van de bouillon is opgenomen door de aardappelen. Kruid met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas toe als de bouillon geabsorbeerd is en kruid eventueel bij met peper en zout. Bak ondertussen de wilde champignons in wat boter.
Serveer de aardappelrisotto met wat champignons en werk af met enkele sneden gerookte eendenfilet.
Voeg de witte wijn, de rozemarijn en de gedroogde champignons toe. Laat eventjes inkoken. Giet geleidelijk aan de bouillon erbij zodat de aardappelen deze kunnen absorberen. Voeg de erwtjes toe wanneer het merendeel van de bouillon is opgenomen door de aardappelen. Kruid met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas toe als de bouillon geabsorbeerd is en kruid eventueel bij met peper en zout. Bak ondertussen de wilde champignons in wat boter.
Serveer de aardappelrisotto met wat champignons en werk af met enkele sneden gerookte eendenfilet.