Recept
« Terug naar recepten
Romige waterkerssoep
PT35M
Romige waterkerssoep
Een heerlijk romige waterkerssoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
300 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip-culinair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige waterkerssoep te bereiden
Smelt de boter in de koekenpan tot hij bruist en roerbak hierin de broodblokjes goudbruin en knapperig.
Voeg op het laatst peterselie toe.
Laat de croutons op keukenpapier uitlekken.
Bak de sjalotjes in de boter zachtjes ongeveer 10 min glazig.
Voeg de waterkers toe, sluit de pan en smoor de groenten ongeveer 5 min.
Roer de bloem erdoor en verwarm het emngsel al roerend ongeveer 3 min.
Brneg intussen de bouillon aan de kook.
Schenk de hete bouillon in delen van
1 1/2 - 2 dl door de waterkers.
Roer het steeds glad, breng de soep aan de kook en kook hem ongeveer 5 min. zachtjes door.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
Tot zover kunt u de soep voorbereiden, laat de soep snel afkoelen.
Warm de soep kort voor het serveren al roerend op.
Klop de eierdooiers los met de slagroom en roer er langzaam 2 dl hete soep door.
Roer dit mengsel door de soep in de pan en warm de soep al roerend op middelhoog vuur tot tegen de kook aan ( niet koken ).
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de croutons en de achtergehouden waterkersblaadjes over ( voorverwarmde ) soepkommen en schep aan tafel de waterkerssoep erop.
Voeg op het laatst peterselie toe.
Laat de croutons op keukenpapier uitlekken.
Bak de sjalotjes in de boter zachtjes ongeveer 10 min glazig.
Voeg de waterkers toe, sluit de pan en smoor de groenten ongeveer 5 min.
Roer de bloem erdoor en verwarm het emngsel al roerend ongeveer 3 min.
Brneg intussen de bouillon aan de kook.
Schenk de hete bouillon in delen van
1 1/2 - 2 dl door de waterkers.
Roer het steeds glad, breng de soep aan de kook en kook hem ongeveer 5 min. zachtjes door.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
Tot zover kunt u de soep voorbereiden, laat de soep snel afkoelen.
Warm de soep kort voor het serveren al roerend op.
Klop de eierdooiers los met de slagroom en roer er langzaam 2 dl hete soep door.
Roer dit mengsel door de soep in de pan en warm de soep al roerend op middelhoog vuur tot tegen de kook aan ( niet koken ).
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de croutons en de achtergehouden waterkersblaadjes over ( voorverwarmde ) soepkommen en schep aan tafel de waterkerssoep erop.