Recept
« Terug naar recepten
Romige witloofsoep met kip en appel
PT30M
Romige witloofsoep met kip en appel
Een heerlijk romige witloofsoep met kip en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fruit van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige witloofsoep met kip en appel te bereiden
Stoof de helft van het witloof samen met de ui in boter. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe. Laat goed doorkoken, mix de soep en passeer ze door een zeef.
Bak de andere helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
Leg het garnituur in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom.
Werk af met roze bessen, bieslook en een scheutje room.
Bak de andere helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
Leg het garnituur in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom.
Werk af met roze bessen, bieslook en een scheutje room.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
lilith zegt:
fijnproever zegt: