KookJij

Ron's Aardappelpuree

Een heerlijk ron's aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: België
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ron's Aardappelpuree te bereiden

Schil de aardappelen, liefst vastkokende, en snij ze in 2 stukken. Grote aardappelen in 4 stukken. Was de aardappelen goed, maar niet te lang. Anders was je het zetmeel weg en krijg je droge aardappelen. Doe ze in een ruime pan en vul met koud water totdat de aardappelen juist onder staan. Voeg een halve theelepel zout toe, dek af en kook de aardappelen gaar in 15 minuten. Giet ze goed af en zet de pan met aardappelen even terug op het vuur. Schud de aardappelen goed om en plaats weer op het vuur. Zo gaat al het vocht uit de aardappelen. Voeg nu de boter, room, melk, zout, peper en muskaatnoot toe en plet alles grondig. Neem nu een grote klopper of een electrische mixer en klop de aardappelen flink op. Dat zorgt ervoor dat de aardappelpuree mooi glad wordt. Proef en voeg eventueel zout, peper of nootmuskaat toe. Dien warm op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marleen

marleen zegt:
Als ik hem heel lekker wil maken (niet lijn vriendelijk) doe ik ook wel eens alleen room ipv melk, en roomboter en dan royaal bieslook erdoor. Is heerlijk
liske

liske zegt:
Zo maak ik hem ook altijd. Alleen warm ik de melk eerst op, en bestrooi hem met verse gehakte peterselie. deze kun je er ook onder roeren. Ook lekker met uitgebakken spekjes erdoor!