Recept
« Terug naar recepten
Roodbaars met preistoemp
PT40M
Roodbaars met preistoemp
Een heerlijk roodbaars met preistoemp recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roodbaars met preistoemp te bereiden
Snijd het gewassen wit van prei in stukjes.
Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en wat zout.
Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en doe ze bij de gare prei.
Voeg muskaatnoot toe.
Stamp met een pureestamper tot stoemp.
Draai de visfilets in de bloem.
Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter.
Bak 3 minuten langs elke kant.
Leg de vis op de stoemp en serveer.
Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en wat zout.
Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en doe ze bij de gare prei.
Voeg muskaatnoot toe.
Stamp met een pureestamper tot stoemp.
Draai de visfilets in de bloem.
Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter.
Bak 3 minuten langs elke kant.
Leg de vis op de stoemp en serveer.