Recept
« Terug naar recepten
Roti alubhari
PT45M
Roti alubhari
Een heerlijk roti alubhari recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti alubhari te bereiden
Aardappels schoonboenen en in weinig water met zout gaarkoken. Afgieten, iets laten afkoelen en dan pellen. Aardappels met knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijnstampen. Bakmeel met 300 mililiter ater tot een soepel deeg kneden. Van het deeg balletjes (5 cm doorsnee) vormen. Deegballetjes plat drukken en aardappelmengsel erover verdelen, randen vrijlaten. Deeg om vulling vouwen en tot ballen vormen. Deegballen 5 minuten laten rusten, platdrukken en op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot pannenkoekjes. In een grote koekenpan met anti aanbaklaag olie verhitten en de pannenkoekjes aan beide zijde lichtbruin bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mothebest zegt:
surinaams zegt:
toch een vraag
Ik heb op internet gezocht naar de ingrediënten, verschillende kruiden van massala kerrie
aangezien je deze alleen in de toko kunt aanschaffen
graag antwoord
Risha zegt:
Cathleen zegt:
mothebest zegt:
O ja, errug belangrijk: deeg min. 2 uur laten rijzen met natte doek eroverheen, op kamertemperatuur.