Recept
« Terug naar recepten
Rucolastampot met pancetta
PT30M
Rucolastampot met pancetta
Een heerlijk rucolastampot met pancetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rucolastampot met pancetta te bereiden
Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Maak een luchtige en romige aardappelpuree d.m.v. het toevoegen van de warme melk en de crème fraîche. Je kunt naar smaak zoveel crème fraîche toevoegen als u wilt. Gebruik een stamper of een aardappelpers, daarmee blijft de aardappelpuree luchtig en wordt het niet zwaar en compact. Maak de aardappelpuree af met nootmuskaat, naar smaak. Bak in de koekenpan de pancetta krokant en hak de rucola grof. Voeg dit toe aan de aardappelpuree en je rucolastampot is klaar.
Voeg naar smaak wat geraspte Parmezaanze kaas toe om dit zomerse stampotje wat hartiger te maken.
Voeg naar smaak wat geraspte Parmezaanze kaas toe om dit zomerse stampotje wat hartiger te maken.