KookJij

Rucolastampot met pancetta

Een heerlijk rucolastampot met pancetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rucolastampot met pancetta te bereiden

Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Maak een luchtige en romige aardappelpuree d.m.v. het toevoegen van de warme melk en de crème fraîche. Je kunt naar smaak zoveel crème fraîche toevoegen als u wilt. Gebruik een stamper of een aardappelpers, daarmee blijft de aardappelpuree luchtig en wordt het niet zwaar en compact. Maak de aardappelpuree af met nootmuskaat, naar smaak. Bak in de koekenpan de pancetta krokant en hak de rucola grof. Voeg dit toe aan de aardappelpuree en je rucolastampot is klaar.
Voeg naar smaak wat geraspte Parmezaanze kaas toe om dit zomerse stampotje wat hartiger te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst