Recept
« Terug naar recepten
Runderconsommè met een julienne van kruidencrepes
PT75M
Runderconsommè met een julienne van kruidencrepes
Een heerlijk runderconsommè met een julienne van kruidencrepes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderconsommè met een julienne van kruidencrepes te bereiden
BESLAG:
Roer de bloem, het ei, het eigeel, de melk en boter tot een glad mengsel: roer er kruiden, zout en peper door.
Laat het 1 uur rusten.
Klaar intussen de bouillon: meng de ingredienten voor het klaren en doe ze bij de koud bouillon.
Breng het geheel onder af en toe roeren langzaam aan de kook.
Laat het geheel op laag vuur 15 min. trekken.
Passeer de bouillon voorzichtig door een zeef met neteldoek.
Druk niet op de vaste stoffen in de zeef, ander komen weer ongerechtigheden in de consommé terecht.
Kook de bouillon in tot de gewenste hoeveelheid.
Giet de consommé in een schone pan en voeg de dragon toe.
Laat de dragon afgedekt trekken.
Van het vuur ongeveer 15 min.
DE CREPES:
Roer zo nodig nog een beetje melk door het beslag; het moet de dikte van koffieroom hebben.
Bestrijk een koekenpan met geklaarde boter.
Laat de pan heet worden en bak dan van het beslag zeer dunne crepes.
Rol ze op, snijd ze in dunne reepjes en verdeel ze over de hete soepborden.
Haal de dragon uit de consommé en warm hem voorzichtig op.
Voeg zo nodig zout en peper toe en schep hem in hete borden.
Dien de consommé direct op.
Roer de bloem, het ei, het eigeel, de melk en boter tot een glad mengsel: roer er kruiden, zout en peper door.
Laat het 1 uur rusten.
Klaar intussen de bouillon: meng de ingredienten voor het klaren en doe ze bij de koud bouillon.
Breng het geheel onder af en toe roeren langzaam aan de kook.
Laat het geheel op laag vuur 15 min. trekken.
Passeer de bouillon voorzichtig door een zeef met neteldoek.
Druk niet op de vaste stoffen in de zeef, ander komen weer ongerechtigheden in de consommé terecht.
Kook de bouillon in tot de gewenste hoeveelheid.
Giet de consommé in een schone pan en voeg de dragon toe.
Laat de dragon afgedekt trekken.
Van het vuur ongeveer 15 min.
DE CREPES:
Roer zo nodig nog een beetje melk door het beslag; het moet de dikte van koffieroom hebben.
Bestrijk een koekenpan met geklaarde boter.
Laat de pan heet worden en bak dan van het beslag zeer dunne crepes.
Rol ze op, snijd ze in dunne reepjes en verdeel ze over de hete soepborden.
Haal de dragon uit de consommé en warm hem voorzichtig op.
Voeg zo nodig zout en peper toe en schep hem in hete borden.
Dien de consommé direct op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
minca zegt:
alvast bedankt voor je reactie en alvast fijne en lekkere feestdagen.
Groet Minca
Bertal zegt:
De soep moet helder worden en dat is klaren.
Het klaringsmengsel is dus het gedeelte voor het crepebeslag bij de ingredienten.
Achter het woord groentemirepoix staat =
dus het gedeelte daar achter is het.
succes, fijne feestdagen :);).m.v.g. Bert Allers