Recept
« Terug naar recepten
Runderplakjes met een kruidige salade
PT30M
Runderplakjes met een kruidige salade
Een heerlijk runderplakjes met een kruidige salade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderplakjes met een kruidige salade te bereiden
1. Laat het vlees 2 uur maineren in de sojasaus. Dep het droog en rol het door de peper. Bak het rondom kort aan in olie, zodat het binnenin mooi rood blijft. Laat even afkoelen en rol het in plasticfolie. Laat koud worden in de koelkast.
2. Plet voor de vinaigrette knoflook, koriander en zout in een vijzel. Snij het pepertje, de munt en het binnenste van het citroengas in dunne plakjes. Meng alle ingredienten in een kom en breng op smaak met olijfolie (hoe minder, hoe pikanter).
3. Snij voor de salade de komkommer in reepjes en de lente-ui in ringen. Vermeng alle ingredienten.
4. Snij het vlees in plakjes en schik ze samen met de salade op de borden. Besprenkel met vinaigrette en werk af met gehakte pinda's.
2. Plet voor de vinaigrette knoflook, koriander en zout in een vijzel. Snij het pepertje, de munt en het binnenste van het citroengas in dunne plakjes. Meng alle ingredienten in een kom en breng op smaak met olijfolie (hoe minder, hoe pikanter).
3. Snij voor de salade de komkommer in reepjes en de lente-ui in ringen. Vermeng alle ingredienten.
4. Snij het vlees in plakjes en schik ze samen met de salade op de borden. Besprenkel met vinaigrette en werk af met gehakte pinda's.