Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpot in Donker Bier
PT240M
Runderstoofpot in Donker Bier
Een heerlijk runderstoofpot in donker bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpot in Donker Bier te bereiden
1).Roer de sambal door het vlees en laat dat eventjes staan.
2).Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom snel bruin. Haal het vlees er uit en zet apart.
3).Bak dan in het vet de uien, spek en knoflook, (roeren tot de uien glazig zijn.
4).Voeg dan toe de paddenstoelen en laat die wat bruinen, alvorens de zilveruitjes worden toegevoegd.
5).Nu gaat de bloem er bij (of maizena) en we bakken door, minstens een paar minuten - al roerend - om de bloem te garen.
6).Nu gaat de azijn er bij, de runderfond, het bier en de laurierblaadjes.
7).Dit wordt aan de kook gebracht.
8).Nu gaat het vlees er bij en we wachten tot de massa weer kookt. Deksel er op en in de hete oven schuiven gedurende 3 1/2 uur.
9).Het vlees zal nu wel boterzacht zijn en we halen de pan uit de oven en zetten hem zonder deksel weer op het vuur en laten het vocht enigszins inkoken tot een dikke saus.
2).Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom snel bruin. Haal het vlees er uit en zet apart.
3).Bak dan in het vet de uien, spek en knoflook, (roeren tot de uien glazig zijn.
4).Voeg dan toe de paddenstoelen en laat die wat bruinen, alvorens de zilveruitjes worden toegevoegd.
5).Nu gaat de bloem er bij (of maizena) en we bakken door, minstens een paar minuten - al roerend - om de bloem te garen.
6).Nu gaat de azijn er bij, de runderfond, het bier en de laurierblaadjes.
7).Dit wordt aan de kook gebracht.
8).Nu gaat het vlees er bij en we wachten tot de massa weer kookt. Deksel er op en in de hete oven schuiven gedurende 3 1/2 uur.
9).Het vlees zal nu wel boterzacht zijn en we halen de pan uit de oven en zetten hem zonder deksel weer op het vuur en laten het vocht enigszins inkoken tot een dikke saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij of pasta en gewokte groentes.
deuxchapeaux zegt:
Jan A