Recept
« Terug naar recepten
Russische bietenstamp met kool
PT30M
Russische bietenstamp met kool
Een heerlijk russische bietenstamp met kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
605 kCal energie
19 Gram eiwit
23 Gram vet
76 Gram koolhydraten
19 Gram eiwit
23 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische bietenstamp met kool te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Laat schrikken onder koud stromend water.
Pel ze en snijd in parten.
Snijd ondertussen de biet in blokjes.
Verwarm de rodekool met de ui en biet op laag vuur zonder te koken. Giet de aardappelen af.
Voeg de zure room toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Schep de groenten en dille erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de plakjes worst en parten ei.
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Laat schrikken onder koud stromend water.
Pel ze en snijd in parten.
Snijd ondertussen de biet in blokjes.
Verwarm de rodekool met de ui en biet op laag vuur zonder te koken. Giet de aardappelen af.
Voeg de zure room toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Schep de groenten en dille erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de plakjes worst en parten ei.