Recept
« Terug naar recepten
russische garnalensalade
PT30M
russische garnalensalade
Een heerlijk russische garnalensalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe russische garnalensalade te bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 min gaar in ruim water met zout. Maak de wortel schoon en snijd hem in kleine blokjes, die je in ruim water in 5 min beet gaar kookt. Schil de appel, verdeel hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Net als de augurken. Meng in een kom alle gesneden stukjes, de garnalen en 5 eetl mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en citroensap.Plaats de rand van een springvorm op een serveerschaal en schep de salade hierin. Druk licht aan met een lepel. Verwijder de springvormrand. Bestrijk de taart met mayonaise. Garneer met halve kerstomaatjes, gevulde eieren, kruiden en mooie garnalen.
Willem Porck zegt: