Recept
« Terug naar recepten
Russische rode bietensoep
PT100M
Russische rode bietensoep
Een heerlijk russische rode bietensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
janine bischops
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Russische rode bietensoep te bereiden
schil de rode biet en snijd hem in kleine stukken.
Fruit de ui in boter (of olie).
Doe er het vlees bij en laat kort bakken.
Doe er dan de bietjes, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel, tomaten en de in stukjes gesneden wortel en de laurierblaadjes bij.
Voeg het water en de wijnazijn toe en laat een uur sudderen.
Doe er vervolgens de fijngesneden kool bij en laat nog 20 minuten sudderen.
Bestrooi met peterselie en doe in elk bord een lepel zure room.
Fruit de ui in boter (of olie).
Doe er het vlees bij en laat kort bakken.
Doe er dan de bietjes, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel, tomaten en de in stukjes gesneden wortel en de laurierblaadjes bij.
Voeg het water en de wijnazijn toe en laat een uur sudderen.
Doe er vervolgens de fijngesneden kool bij en laat nog 20 minuten sudderen.
Bestrooi met peterselie en doe in elk bord een lepel zure room.