Recept
« Terug naar recepten
Sajoer kerrie
PT40M
Sajoer kerrie
Een heerlijk sajoer kerrie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajoer kerrie te bereiden
Rundvlees in stukjes snijden. De uien en knoflook worden half bruin gefruit samen met de stukjes vlees. Wanneer de stukjes vlees nog hard blijven, giet je er een kopje water bij en laat het even sudderen, waarbij men tussendoor met een vork het vlees op gewenste zachte vorm brengt. Men maalt of raspt de kruiden fijn (knoflook uien ketoembar koenjit trassi en de kemirie.) Deze kruiden fruit men in de olie. Wanneer dit alles gefruit is, mengt men de groenten, schijfjes aardappel en als laatste de cocos. Men laat dit alles goed koken.
bobbeltje zegt: